Du är här:
Start

Nyheter

2020-02-13
Information i korthet från idrotts- och föreningsnämndens möte 13 februari 2020

Idrotts- och föreningsnämnden hade möte den 13 februari. Politikerna tog bland annat beslut om att ge utvecklingsbidrag till flera föreningar som gör olika slags satsningar för att bredda sin verksamhet och nå fler barn och unga. 

Fortsatt bidrag till samarbetssatsning på barn och unga i Angered

Angered Allians, en paraplyorganisation som består av fotbollsföreningarna i Angered, driver ett treårigt samarbetsprojekt för att tillsammans engagera fler barn och unga i föreningslivet och stärka samarbetet mellan föreningarna.

Under 2019 fick Angered Allians ett utvecklingsbidrag av idrotts- och föreningsnämnden för satsningen. Idrotts- och föreningsförvaltningen följer och utvärderar arbetet och har godkänt 2019 års genomförande och resultat. Under året har cirka 500 nya medlemmar tillkommit, varav cirka 200 tjejer, samverkan har ökat och gemensamma rekryteringsinsatser har gjorts. Målet att stärka samarbetet med områdets skolor har inte uppnåtts fullt ut på grund av förseningar i projektstart.

Idrotts- och föreningsnämnden beslutade att bevilja Angered Allians 1 500 000 kronor i utvecklingsbidrag för att fortsätta projektet under 2020.

Stöd till fotbollsförenings breddsatsning

Utsiktens Bollklubb har som målsättning att inom de närmsta åren bredda sin verksamhet och göra den mer tillgänglig för fler barn och unga. Det innebär bland annat att starta tjejverksamhet och utveckla cupverksamhet för breddfotbollen i Göteborg.

Idrotts- och föreningsnämnden beslutade att bevilja föreningen 300 000 kronor i utvecklingsbidrag för denna satsning.

Ja till handbollsklubbs insatser för att öka ungas välmående

Önnereds Handbollsklubb driver ett projekt för att öka välmående och minska utanförskapet hos barn och unga i sitt närområde. Bland annat vill föreningen ordna prova på-aktiviteter efter skoltid och ordna spontanidrott för tjejer tillsammans med andra föreningar i området. En annan insats är att verka som mentor under ett år för andra föreningar som då kan få hjälp med att effektivisera sitt föreningsarbete.

Idrotts- och föreningsnämnden beslutade att bevilja Önnereds Handbollsklubb 360 000 kronor i utvecklingsbidrag för 2020.

Läs mer

Du hittar mer information om de ärenden som togs upp för beslut på idrotts- och föreningsnämndens möte i nämndhandlingarna.

Här finns nämndhandlingarna

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter