Du är här:
Start

Nyheter

2019-08-28
Information i korthet från idrotts- och föreningsnämndens möte 27 augusti

Idrotts- och föreningsnämnden hade möte den 27 augusti. Politikerna tog bland annat beslut om investeringsbidrag för flera föreningar så att de kan renovera eller bygga om sina anläggningar. Ett annat beslut var att tillfälligt stoppa ytterligare utgifter för den friidrottsanläggning som planeras till Björlanda.


Ekonomisk osäkerhet pausar investeringar i ny friidrottsanläggning i Björlanda
Idrotts- och föreningsnämnden beslutar att tillfälligt stoppa ytterligare utgifter för den friidrottsanläggning som planeras till Björlanda.

Pausen innebär inte att projektet avbryts helt utan att nämnden inte investerar nya pengar i det innan kommunfullmäktige i november ger tydligare besked om spelregler och långsiktiga ramar.


Möjligt besöka simhall med assistanshund
På uppdrag av nämnden har förvaltningen sett över möjligheterna för besökare att ta med sig assistanshund till simhallen. Önskemålet från nämnden var att det skulle gå att göra på minst en av förvaltningens simhallar och att det ska vara möjligt i framtida simhallar som byggs.

Förvaltningen konstaterar att det i nuläget finns bäst förutsättningar att ta med assistanshund till Lundbybadet där det finns ett rum bakom receptionen där hunden kan vistas under uppsikt av personal.

Förvaltningen ska aktivt informera om denna möjlighet.


Föreningar får bidrag för investeringar i anläggningar
Flera föreningar har ansökt om investeringsbidrag och i vissa fall också kommunal borgen för att göra renoveringar och upprustningar av sina anläggningar.

Idrotts- och föreningsnämnden beslutar om att ge:

  • Göteborgs Beachvolley Club – bidrag – för att anlägga två nya utomhusbanor och en klubbstuga.
  • FUB Göteborg – bidrag – för att rusta upp hissarna i föreningslokalen.
  • Askims Idrottsklub – bidrag – för att renovera omklädningsrum och duschar samt installera energibesparande uppvärmningssystem och solpaneler.
  • Göteborgs Skateboardförening – bidrag för att bygga ny åkyta i föreningens anläggning.
  • Hjuviks Båtklubb – bidrag – för att renovera föreningens avloppsanläggning.

Tuve Tigers Bangolfklubb – bidrag och kommunal borgen – för att byta ut befintliga filtbanor på anläggningen.
Dessutom beslutade nämnden att Hovås Billdal IF som hösten 2018 beviljats investeringsbidrag och kommunal borgen får ändra sig gällande hur de ska använda pengarna. Detta med anledning av att kostnaderna för att anlägga konstgräsplaner skjutit i höjden och föreningen inte har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att genomföra de åtgärder som var planerade. Istället för att bygga ett mindre klubbhus och anlägga konstgräsplaner utan fyllning av gummigranulat vid Nygårdsplan (Hovås Billdal Arena) i Billdal, ska föreningen genomföra omläggning av befintlig konstgräsplan med gummigranulat och anlägga en ny träningsyta med organiskt ifyllnadsmaterial.

Läs alla handlingar och protokoll på goteborg.se

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter