Du är här:
Start

Nyheter

2019-10-23
Information i korthet från idrotts- och föreningsnämnden 22 oktober

Idrotts- och föreningsnämnden hade möte den 22 oktober. Politikerna tog bland annat beslut om att åskådarplatserna i den sporthall som planeras till Kvibergs Park som mest kan vara 1800 stycken.

 

Föreningar får bidrag för nytt konstgräs och föreningslokal

Idrotts- och föreningsnämnden beslutar att ge:

  • GAIS 1 200 000 kronor i bidrag och maximalt 2 700 000 kronor i kommunal borgen för att byta föreningens konstgräs samt renovera omklädnings- och duschutrymmen.
  • Bujinkan Ninpo Taijutsu Göteborg 750 000 kronor i bidrag för att tillgänglighetsanpassa föreningens nya lokal i Annedalsgården och bygga duschutrymmen.


Ledarutbildning för att förebygga sexuella övergrepp

Idrotts- och föreningsnämnden har i uppdrag att ta fram och erbjuda en utbildning för ledare inom civilsamhället i arbetet mot sexuella övergrepp. Under 2019 har förvaltningen genomfört utbildningsinsatser tillsammans med Social resursförvaltning och Sisu idrottsutbildarna. Fortsatta insatser planeras under 2020.


Uppdrag att utreda möjligheten att byta skal på tillfällig sporthall i Backa

Förvaltningen har en tillfällig sporthall i Backa, nära Skälltorpsskolan. Den är en så kallad övertryckshall som är uppblåst med hjälp av varmluft. Det har varit problem med temperatur och högt ljud i hallen.

Enligt ett yrkande från Demokraterna (D) gav idrotts- och föreningsnämnden förvaltning i uppdrag att skyndsamt göra en bedömning om det är möjligt att anpassa eller bygga ett nytt skal till hallen och en uppskattning av hur mycket det skulle kosta.


Plats för 1 800 åskådare i ny sporthall i Kvibergs Park

Idrotts- och föreningsnämnden har planer på att i Kvibergs Park bygga en ishall och sporthall. Förvaltningen har på begäran av kommunstyrelsen undersökt om det är möjligt att utöka publikkapaciteten i sporthallen från 1 500 till 2 500 åskådare, men funnit att det inte ryms inom byggrätten.
En ny undersökning visar att det är möjligt med 1 800 åskådarplatser, men det innebär att utrymmen som foajé och liknande funktioner inte kommer att vara fullt ut lämpliga för så många åskådare.

Aktuellt Prenumerera på nyheter i RSS format
  • Inga nyheter