Du är här:
Start

Nyheter

2018-08-22
Nu kan föreningar söka aktivitetsbidrag - sista ansökningsdag 1 september

Från och med 1 augusti är det dags att söka kommunalt aktivitetsbidrag för perioden 1 januari – 30 juni 2018. Nytt för i år är att ungdomsföreningar inte längre lämnar personuppgifter vid närvaroredovisningen. Sista datum för ansökan är 1 september 2018.

Ny rutin för närvarorapportering för ungdomsföreningar

Ansökningsperioden för aktivitetsbidraget är senarelagd. Anledningen är att Datainspektionen beslutat att idrotts- och föreningsnämnden inte längre generellt får samla in och behandla föreningsmedlemmars personuppgifter. Det gör att rutinen för närvarorapportering i samband med ansökan om aktivitetsbidrag förändras för ungdomsföreningar. Läs här vad som gäller för ungdomsföreningar respektive pensionärsföreningar. 

 

Så här gör ni

1. Ansök i e-tjänsten
Alla bidragsansökningar, närvarorapportering och föreningsredovisning görs via e-tjänsten på www.bok.goteborg.se. Det är inte möjligt att göra det via blankett.

Har ni inte ansökt i e-tjänsten tidigare?
Skapa ett konto på www.bok.goteborg.se. För att ansöka om bidrag behöver föreningens ordförande eller kassör skapa ett personligt konto på www.bok.goteborg.se. Detaljerade instruktioner finns i Hjälp-fliken på bok.goteborg.se. När du skapar kontot godkänner du att idrotts- och föreningsförvaltningen behandlar dina personuppgifter.

Uppdatera era kontaktuppgifter i e-tjänsten
Det är viktigt att föreningens kontaktuppgifter är korrekta, och att rätt personer är inlagda som ordförande, kassör och administratör. Fel kontaktuppgifter kan göra att handläggaren inte kan nå dig för kompletteringar, och då riskerar ansökan att avslås. Gå till ”Mina Sidor” och välj ”Kontaktuppgifter” eller ”Funktionärer”. När du lägger in dina personuppgifter godkänner du att idrotts- och föreningsförvaltningen behandlar dina personuppgifter.


2. Redovisa vårens aktiviteter 

Så här gör ungdomsföreningar
Gå till e-tjänsten bok.goteborg och rubriken ”Redovisa närvaro”. Redovisa sammanställningen per närvarokort (vissa föreningar har ett närvarokort, andra har flera). Varje närvarokort ska redovisas på en egen rad.

Ni ska fylla i:

- typ av aktivitet (exempelvis fotboll, dans eller teater)
-
totala antalet sammankomster per närvarokort
-
totala antalet deltagare (uppdelat i pojkar/flickor samt personer med funktionsvariation) per närvarokort
-
totala antalet deltagande ledare per närvarokort.


Så här gör pensionärsföreningar

Pensionärsföreningar redovisar närvaro på samma sätt som tidigare. Föreningen ska alltså under våren ha registrerat och fört närvaro i e-tjänsten under fliken ”Redovisa närvaro.”  Redovisa varje tillfälle på en egen rad i systemet. Då får ni allt sparat på ett ställe. 


Personuppgifter lämnas endast vid stickprov

Vid närvaroredovisningen lämnar ni inga personuppgifter på era deltagare. Dock behöver ni själva dokumentera vilka som deltar på era aktiviteter, då idrotts- och föreningsförvaltningen vid kontroll och stickprov kan begära in personuppgifterna. Läs mer i manualen Söka aktivitetsbidrag, som ni hittar i Hjälp-fliken i e-tjänsten


3. Sök aktivitetsbidrag

När ni redovisat vårens aktiviteter kan ni söka aktivitetsbidraget. Gå in på ”Sök bidrag”. Glöm inte att kryssa i rutan ” Jag intygar” i ansökans sista steg. Klicka sedan på knappen ”Skicka in ansökan.” Om du blir osäker på om du har skickat ansökan, gå in på ”Mina Sidor” och sedan ”Mina Bidrag.” OBS! Sista ansökningsdag är 1 september.