Du är här:
Bokning

Så här bokar du

Gå direkt till bokning

  • Skapa ett användarkonto innan du börjar boka. Läs mer i manualen på hjälpsidan.
  • Representerar du en skola, en förening eller en organisation, vänligen skapa ditt användarkonto som privatperson, ta sedan kontakt med Idrott & förenings kundservice innan du bokar lokaler. Detta för att du/ni ska få rätt pris på den bokade lokalen.
  • Om du inte är inloggad så kan du ändå leta bland tider, men när det är dags att boka måste du ange inloggningsuppgifter.
  • Du får en faktura hemskickad i efterhand.
  • Du kan boka enstaka tider eller ansöka om en återkommande tid inför en säsong. 

 

 

Om du inte vet exakt tid

Om du inte har krav på en specifik tid för en aktivitet, utan vill få en överblick över tillgängliga tider på en viss anläggning, välj då Hitta anläggningar & lokaler. Sök fram en lämplig anläggning eller lokal. Klicka på Bokningsschema för att se en kalender med lediga tider. I schemat, klicka Boka på den tid som passar.

 

Om du vet vilken tid du vill ha

Om du är ute efter en viss tid, välj då Hitta lediga tider. Sök fram en ledig tid. Klicka Boka tid för den lokal och tid som passar dig. Du kan sedan välja en kortare tid än den du sökte fram.

 

Återkommande tider och arrangemang

Läs mer om att boka återkommande tider (tex för träning varje vecka) och arrangemang (tex turneringar) på ansökan om tider.

 

Intressebokning

En intressebokning är en önskan om att få boka ett objekt. Objektet kan av något skäl inte bokas direkt, utan Kundservice måste godkänna eller avslå önskan. Vissa objekt som exempelvis ishallar och vissa gräsplaner går bara att intresseboka. Det gäller även övriga objekt när uthyrningstillfället är närmre än en vecka från bokningstillfället.

Det är först när tiden blir godkänd som den verkligen är bokad. Du kan följa ärendet under ”Mina sidor”. Bekräftelse skickas per e-post eller sms.

 

Preliminärbokning

När du bokar en mötes- och festlokal för fest blir det en preliminärbokning. Inom en vecka ska du kontakta lokalansvarig som godkänner eller avslår din bokning. Du hittar kontaktuppgifter till lokalansvarig under ”info” till höger om anläggningsnamnet.
Observera: om din preliminärbokning inte blir godkänd inom en vecka kommer den att avbokas automatiskt.

 

Öppettider & nyckelhantering

När du gjort en sökning så kan du läsa mer om varje objekt under länken "Info" som du hittar till höger om anläggningsnamnet. Här hittar du öppettider, adress och telefonnummer till anläggningen, dess storlek och vilka verksamheter som kan bokas där. Här hittar du också annan information som exempelvis hur det fungerar med nycklar, belysning, omklädningsrum med mera. 

 

Avbokning

De flesta typer av bokningar kan du avboka själv på Mina sidor. Festavbokningar sker skriftligen via post, fax eller e-post. Mer information och kontaktuppgifter hittar du på den upplåtelse som skickas ut vid festbokning.

Vid sena avbokningar tar vi ut en avgift. Hur mycket du får betala beror på hur sent du bokar av. Avbokning är kostnadsfri om den görs senast 7 dagar före bokad tid, utom vid fest eller arrangemang där avbokning alltid kostar minst 300 kr. För mer information om avbokningsavgifter, se prislistan.

 

Faktura

En faktura skickas ut månaden efter hyrestillfället. Detta gäller även vid stående, återkommande bokningar.

 

Kundservice

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice. Vi svarar på frågor om bokning, fakturor och e-tjänster måndag-fredag 8.00-12.00, torsdag även 13.00-16.00.