Du är här:
Bokning

Så här bokar du

Gå direkt till bokning

  • Skapa ett användarkonto innan du börjar boka. Läs mer i manualen på hjälpsidan.
  • När skapar ett användarkonto samt bokar en lokal och ingår ett bokningsavtal godkänner du att idrotts- och föreningsförvaltningen behandlar dina personuppgifter. Läs mer om hur idrotts- och föreningsförvaltningen hanterar dina personuppgifter på hjälpsidan och på goteborg.se/dinapersonuppgifteridrottochforening
  • Representerar du en skola, en förening eller en organisation, skapar du ditt användarkonto som privatperson, ta sedan kontakt med Idrott & förenings kundservice innan du bokar lokaler. Detta för att du/ni ska få rätt pris på den bokade lokalen.
  • Om du inte är inloggad så kan du ändå leta bland tider, men när det är dags att boka måste du ange inloggningsuppgifter.
  • Du får en faktura hemskickad i efterhand.
  • Du kan boka enstaka tider eller ansöka om en återkommande tid inför en säsong. 

 

Om du inte vet exakt tid

Om du inte har krav på en specifik tid för en aktivitet, utan vill få en överblick över tillgängliga tider på en viss anläggning, välj då Hitta anläggningar & lokaler. Sök fram en lämplig anläggning eller lokal. Klicka på Bokningsschema för att se en kalender med lediga tider. I schemat, klicka Boka på den tid som passar.

 

Om du vet vilken tid du vill ha

Om du är ute efter en viss tid, välj då Hitta lediga tider. Sök fram en ledig tid. Klicka Boka tid för den lokal och tid som passar dig. Du kan sedan välja en kortare tid än den du sökte fram.

 

Återkommande tider och arrangemang

Läs mer om att boka återkommande tider (tex för träning varje vecka) och arrangemang (tex turneringar) på ansökan om tider.

 

Intressebokning - måste godkännas av en handläggare

En intressebokning är en önskan om att få boka en anläggning eller lokal. Du bokar då inte anläggningen/lokalen direkt, utan din bokning måste godkännas manuellt av en handläggare. Så är det alltid om det är mindre än en vecka kvar till uthyrningstillfället. Vissa anläggningar, som exempelvis ishallar och vissa gräsplaner, går bara att intresseboka. 

Det är först när tiden blir godkänd som den verkligen är bokad. Du kan följa ärendet under ”Mina sidor”. Bekräftelse skickas per e-post eller sms.

 

Preliminärbokning - måste godkännas av lokalansvarig

När du bokar en mötes- och festlokal för fest blir det en så kallad preliminärbokning. Inom en vecka ska du kontakta lokalansvarig som godkänner eller avslår din bokning. Du hittar kontaktuppgifter till lokalansvarig under ”Info” till höger om anläggningsnamnet.
Observera: om din preliminärbokning inte blir godkänd inom en vecka kommer den att avbokas automatiskt.

 

Öppettider & nyckelhantering

När du gjort en sökning så kan du läsa mer om lokalen/anläggningen under länken "Info" som du hittar till höger om anläggningsnamnet. Här hittar du öppettider, adress och telefonnummer till anläggningen, dess storlek och vilka verksamheter som kan bokas där. Här hittar du också annan information som exempelvis hur det fungerar med nycklar, belysning, omklädningsrum med mera. 

 

Avbokning

De flesta typer av bokningar kan du avboka själv på Mina sidor. Annars skriver du till oss via detta formulär; https://kontakt.ioff.goteborg.se/kundservice

För mer information om avbokningsavgifter se Taxor 2022.

 

Faktura

En faktura skickas ut månaden efter hyrestillfället. Detta gäller även vid stående, återkommande bokningar.

 

Kundservice

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice.