Du är här:
Start

Nyheter

2021-06-29
1 juli tas nästa steg i att öppna upp Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och möten

Från torsdag 1 juli är det åter möjligt för alla att boka tider i Göteborgs Stads lokaler för idrott, motion och möten. På grund av ordinarie sommarstängningar är det dock bara en handfull sporthallar som har öppet över sommaren. Simhallarna öppnar för allmänheten först måndag 23 augusti.

Beslutet togs av idrotts- och föreningsnämndens ordförande tisdag 29 juni med anledning av fortsatt nedåtgående smittspridning och aviserade lättnader av de nationella restriktionerna. Förändringarna gäller från torsdag 1 juli för de lokaler som idrotts- och föreningsförvaltningen driver eller hyr ut.

Detta förändras från 1 juli:

Bokning för all verksamhet tillåts i de inomhusanläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen (sporthallar, ishallar samt mötes- och samlingslokaler).
Under sommaren är endast ett fåtal sporthallar öppna för bokning, övriga hallar öppnar igen måndag 23 augusti. Ishallarna är stängda för säsongen och öppnar efterhand för bokade tider från den 2 augusti.

Ishallar och simhallar kan öppna för allmänhetens besök, efter att ordinarie sommarstängning är över

  • Simhallarna öppnar för allmänheten måndag 23 augusti
    Sommartid är vanligtvis merparten av simhallarna stängda. I år håller flertalet simhallar öppet för simundervisning samt föreningsverksamhet och i vissa simhallar utförs även underhållsarbeten. De flesta simhallar öppnar för allmänheten måndag 23 augusti. Lundbybadets inomhusbassänger och Askims simhall öppnar 1 september.

    Sedan tidigare finns beslut om att utomhusbaden – Lundbybadets utebad och Lilla Amundöns bad – håller öppet fram till och med 31 augusti.

  • Allmänhetens skridskoåkning i Angered Arena startar 23 augusti
    Ishallarna är stängda för säsongen. Den första ishallen att öppna för allmänhetens åkning är Angered Arena som öppnar 23 augusti, i slutet av oktober öppnar övriga isar för allmänhetens åkning.

All öppning sker under förutsättning att läget inte försämras, med hänsyn till rådande restriktioner och med åtgärder för att minimera risk för trängsel och smittspridning.