Du är här:
Start

Nyheter

2020-12-15
Frågor och svar om stängd uthyrning av lokaler

Med anledning av beslutet om att stänga uthyrningen av inomhusanläggningar hittar du här frågor och svar om beslutet och vad som gäller. 

Vad innebär beslutet, vilka verksamhet får bedrivas i inomhusanläggningarna från och med 20 november?

Simhallar, ishallar, sporthallar, gymnastiksalar och mötes- och festlokaler får endast hyras ut för idrottsverksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare, elitidrott (yrkesverksamma idrottare) och skolverksamhet.

För att minimera antalet personer i anläggningarna ska föräldrar ska undvika att följa med in till aktiviteterna utan istället lämna och hämta sina barn utanför.

Varför stängs uthyrningen för övriga aktiviteter?

Anledningen är den ökade smittspridningen, striktare/förlängda lokala rekommendationer och nationella förbud, samt att idrotts- och föreningsförvaltningen konstaterat att rekommendationer och riktlinjer inte följts fullt ut vad gäller aktiviteter i anläggningarna.

Vad händer med redan bokade tider som från 20 november inte längre är tillåtna?

De föreningar som är anslutna till något av de större idrottsförbunden (fotboll, handboll, innebandy, basket, vollyboll, ishockey, konståkning och gymnastik) får sina matchtider, tävlingar och evenemang avbokade genom förbunden.

Övriga aktiviteter som inte är idrottsverksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare, elitverksamhet eller skolverksamhet ska respektive förening, organisation, privatperson avboka själv snarast. Det är avgiftsfritt att avboka.

Tider mellan klockan 20-22.30 som förening/organisation/privatperson inte själv avbokar, kommer att avbokas av idrotts- och föreningsförvaltningen. En avbokningsbekräftelse skickas ut.

Idrotts- och föreningsförvaltningen kommer inte att avboka barn– och ungdomstider (klockan 17-20) eller bokningar för elitidrott (yrkesverksamma idrottare).

Vi uppmanar er att hålla koll i e-tjänsten vilka avbokningar som gjorts!

Hur avbokar man sina tider?

Avboka kan man göra i e-tjänsten eller genom att skicka in ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningen kontaktformulär. En avbokningsbekräftelse skickas då ut.

Observera att avbokningar av tider i simhall inte kan göras i e-tjänsten utan endast genom att skicka in ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningen kontaktformulär.

Hur långt fram i tiden ska avbokningar göras?

Beslutet att stänga uthyrningen gäller tillsvidare, men i ett första skede ska aktiviteter fram till 31 december avbokas. Vi återkommer om myndigheternas råd ändras under tiden.

Är utomhusplaner och omklädningsrum i anslutning till dessa fortsatt öppna för bokning?

Omklädningsrummen är stängda för bokning men planerna är öppna för alla att boka. Vi bedömer att risken för smittspridningen är lägre utomhus och det är möjlighet att hålla distans på större ytor.

Hur gör jag om jag vill boka tid i inomhusanläggning för barn födda 2005 eller senare, elitidrott eller skolverksamhet?

Skicka ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningen kundservice, via vårt kontaktformulär.