Du är här:
Start

Nyheter

2021-03-03
Inomhusanläggningar öppnar 27 januari för barn och unga födda 2005 eller senare

Från onsdag 27 januari är det återigen tillåtet att ordna idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare i Göteborgs Stads inomhusidrottsanläggningar.

Beslutet togs av idrotts- och föreningsnämndens ordförande fredag 22 januari med anledning av regeringen besked om att lätta på restriktionerna och öppna upp för inomhusträning för barn födda 2005 eller senare. Idrotts- och föreningsförvaltningen har fått i uppdrag av nämndens presidium att föra en diskussion med idrottsförbund och RF-SISU Västra Götaland kring vad som kan gälla för elitsatsande ungdomar födda tidigare än 2005 när det blir möjligt att öppna upp idrottsanläggningar för fler grupper.

 

Beslutet innebär att detta gäller från och med 27 januari

  • Idrottsanläggningar inomhus och möteslokaler öppnar för organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Detta gäller de anläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och GotEvent, det vill säga sporthallar, gymnastiksalar, simhallar, ishallar och möteslokaler.
  • Inomhusanläggningarna är sedan tidigare öppna för skolverksamhet och yrkesverksamma elitidrottare.
  • Omklädningsrummen är stängda förutom i simhallar och vid matcher för elitverksamhet. 
  • Utomhusanläggningar såsom bollplaner och Ruddalens bandybana är redan öppna för föreningsaktiviteter för alla åldersgrupper.

 

Föreningars/aktörers ansvar

Föreningar/aktörer ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs och att aktiviteterna genomförs på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt.

  • Förkorta tiden för aktiviteterna så att det blir ställtid mellan bokningarna. Börja aktiviteten tio minuter senare och avsluta tio minuter tidigare.
  • Ha aktiviteterna i mindre grupper.
  • Dela inte utrustning.
  • Undvik att åka kollektivtrafik till och från aktiviteterna.
  • Uppmana föräldrar att lämna och hämta sina barn utanför anläggningarna.

 

Boka/avboka tider

Föreningar anslutna till förbund och som fått sina tider via fördelning från förbunden har kvar sina träningstider som ligger under vårsäsongen. Det är dock viktigt att respektive förening kollar sina bokade tider i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor.

Föreningar/aktörer som inte är anslutna till förbund kan boka nya tider genom att skicka ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice, via vårt kontaktformulär. Det är inte möjligt att själv boka via e-tjänsten, eftersom anläggningarna bara är öppna för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Om man redan har gjort bokningar för våren så ligger de kvar. Det är dock viktigt att respektive förening kollar sina bokade tider i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor.

Idrotts- och föreningsförvaltningen avbokar alla tider där verksamheten är riktad till personer födda före 2005 och/eller är tider som är från klockan 20.00 och senare. Om din förening har verksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare på dessa tider, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice via vårt kontaktformulär.