Du är här:
Start

Nyheter

2021-03-03
Inomhusanläggningar öppnar för gymnasieungdomar 10 februari

Från onsdag 10 februari är det återigen tillåtet att ordna idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för unga födda 2002-2004 i Göteborgs Stads inomhusanläggningar för idrott. Detta efter att Folkhälsomyndigheten ändrat sina allmänna råd.

Beslutet togs av idrotts- och föreningsnämndens ordförande fredag 5 februari och innebär att de inomhusanläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och Got Event, det vill säga sporthallar, gymnastiksalar, simhallar, ishallar och möteslokaler från och med onsdag 10 februari även är öppna för organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för unga födda 2002-2004.

Maxantal begränsar tillgång

Även om vi nu öppnar upp för fler åldersgrupper så kan vi behöva säga nej till vissa verksamheter då pandemilagen begränsar antalet besökare i anläggningarna, särskilt i mindre utrymmen som i omklädningsrum. Vi har redan i nuläget inte plats för alla verksamheter i simhallarna där man behöver tillgång till omklädningsrum och dusch.

I dessa fall följer vi denna prioriteringsordning:

Verksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare

1. Lagstadgad skolverksamhet (även gymnasieskolan)

2. Föreningsverksamhet för föreningens medlemmar

3. Aktörer som vi har avtal med gällande simundervisning

4. Simundervisning som bedrivs av föreningslivet och SLS

5. Privata näringsidkare

 

Föreningars/aktörers ansvar

Föreningar/aktörer ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs och att aktiviteterna genomförs på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt.

  • Förkorta tiden för aktiviteterna så att det blir ställtid mellan bokningarna. Börja aktiviteten tio minuter senare och avsluta tio minuter tidigare.
  • Ha aktiviteterna i mindre grupper.
  • Dela inte utrustning.
  • Undvik att åka kollektivtrafik till och från aktiviteterna.
  • Uppmana föräldrar att lämna och hämta sina barn utanför anläggningarna.

 

Boka/avboka tider

Tider efter klockan 20 avbokas om ålder inte framgår

Det är nödvändigt att det i alla bokningar som görs framgår vilken åldersgrupp som deltar. Just nu finns många blockbokningar där detta inte syns. Därför kommer vi att ta bort alla blockbokningar på tider efter klockan 20 om åldern på deltagarna inte framgår. Detta gäller för perioden fram till 21 februari till att börja med.

Vi uppmanar alla att i början av nästa vecka ha extra koll på sina bokningar i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor. Om din förening har verksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare på en tid efter 20, men den har tagits bort, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice via vårt kontaktformulär.

Föreningar anslutna till förbund och som fått sina tider via fördelning från förbunden har kvar sina träningstider som ligger under vårsäsongen. Det är dock viktigt att respektive förening kollar sina bokade tider i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor.

Föreningar/aktörer som inte är anslutna till förbund kan boka nya tider genom att skicka ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice, via vårt kontaktformulär. Det är inte möjligt att själv boka via e-tjänsten, eftersom anläggningarna bara är öppna för barn och ungdomar födda 2002 eller senare.