Du är här:
Start

Nyheter

2021-03-03
Fler bollplaner snöröjs

Efter önskemål från Göteborgs föreningsliv snöröjer Göteborgs Stad fler bollplaner. Detta så att fler föreningar kan fortsätta bedriva träning utomhus.

Inför vintersäsongen 2020 beslutade idrotts- och föreningsförvaltningen i samråd med Göteborgs Fotbollförbund om en ny plan för snöröjning av bollplaner. I år innebär det att tretton bollplaner (tio planer för breddfotboll och tre för elit) ska snöröjas under perioden januari till mars.

Ytterligare sju planer snöröjs

I och med pandemin har fler föreningar än vanligt träningar utomhus och många fotbollsklubbar har hört av sig med önskemål om att fler planer snöröjs.

Idrotts- och föreningsförvaltningens direktör har därför beslutat att förvaltningen gör en tillfällig insats och snöröjer ytterligare sju planer: Backavallen, Gunnaredsplan, Karl-Johans Torg, Heden (plan 3), Apelsinplan, Ruddalen (plan 2) och Färjenäsplan. Detta görs de närmsta dagarna.

Det är i dagsläget oklart om förvaltningen har möjlighet att snöröja de extra sju planerna igen om ny snö faller. I första hand snöröjer vi de ordinarie tretton planerna.

Boka tid på planerna

De föreningar som under tidigare fördelningsmöte fått tider på dessa sju planer har kvar sina tider. Övriga föreningar kan själva via e-tjänsten bok.goteborg.se boka strötider.