Du är här:
Start

Nyheter

2017-11-29
Nu kan ungdomsföreningar få bidrag för ökade kostnader för närvarorapportering

Har ni fått ökade kostnader vid användning av digitala närvarosystem? Nu kan ungdomsföreningar söka utvecklingsbidrag om max 4 500 kronor för att täcka delar av denna kostnad.

Från och med hösten 2017 ska ni som barn- och ungdomsförening redovisa medlemmarnas kompletta personnummer med digitala närvarosystem när ni ansöker om aktivitetsbidrag. Detta har för vissa föreningar medfört ökade kostnader. För att dessa föreningar inte ska missgynnas kan ungdomsföreningar nu söka utvecklingsbidrag om max 4 500 kronor per år för denna utgift.

Detta är en tillfällig lösning samtidigt som det pågår ett arbete i förvaltningen med att hitta mer långsiktigt hållbara lösningar.

Ansök i e-tjänsten

Ni kan söka utvecklingsbidrag för era kostnader gällande det digitala närvarosystemet så fort ni kan redovisa era utgifter (exempelvis med ett kvitto som bifogas ansökan). Ni kan som mest få 4 500 kronor per helår. 

Följ instruktionen längst ner på sidan för att söka utvecklingsbidrag i e-tjänsten.  

Frågor?

Mejla dina frågor till idrottoforening@ioff.goteborg.se, så hör vi av oss.

Observera!

Var noga med att läsa det finstilta (användarvillkoren) i kontraktet med leverantören av det digitala närvarosystemet. Ta reda på uppsägningstiden och kom ihåg att det är ni som förening som säger upp ert kontrakt.

Glöm inte att uppdatera era kontaktuppgifter på www.bok.goteborg.se

Informationen om möjligheten att söka utvecklingsbidrag för ökade kostnader för närvarorapportering har skickats via mejl till alla bidragsgodkända föreningar. För att få information från idrotts- och föreningsförvaltningen är det viktigt att föreningen uppdaterar sina kontaktuppgifter i e-tjänsten. Många mejladresser är idag felaktiga.


Instruktion Söka bidrag digitala närvarosystem.pdf