Du är här:
Start

Nyheter

2017-09-13
Flera av Hedens konstgräsplaner stängs resten av året

Heden användes under EM i ridsport och en besiktning måndag 11 september visade att planerna är i dåligt skick och måste lagas innan de kan användas igen. Fyra av Hedens fem konstgräsplaner stängs därför för resten av året. Det gäller Heden 3,4,5,6. Heden 2 kommer att vara öppen från och med helgen 16-17 september.

Vad gäller för föreningar som bokat?

Idrotts- och föreningsförvaltningen jobbar intensivt för att hitta alternativ för de träningar och matcher som är bokade på Heden under resten av året. Förvaltningens kundservice kommer att kontakta alla berörda föreningar med mer information och förslag på lösningar.

När det gäller bokade träningstider vecka 36 och 37 (fram till och med 17 september) har förvaltningen ingen möjlighet att hitta ersättningsplaner. Kundservice avbokar dessa tider. Föreningen behöver inte göra något och behöver förstås inte betala någon avbokningskostnad.

Matcher som är bokade kommer att flyttas och det sker i samråd med Göteborgs Fotbollförbund. Föreningarna kommer att få ny matchinformation så fort detta är klart.

Vad har hänt?

Konstgräsplanerna på Heden skadades under EM i ridsport. Detta trots att planerna täcktes över med ett tjockt lager av en sand- och fiberblandning som inför evenemanget testades på en annan konstgräsplan. Tyvärr visade det sig att detta inte var tillräckligt och att planerna nu fått skador i form av spår, gropar och på vissa ställen hål eller veck i konstgräset. Planernas nuvarande status kan innebära skaderisk för de som spelar och tränar på dem.

Det är i dagsläget inte helt klart hur lång tid det kommer att ta att återställa planerna. Idrotts- och föreningsförvaltningen behöver göra ytterligare undersökningar för att se exakt hur stora skadorna är. När dessa undersökningar är klara kommer en tidplan presenteras för när bollplanerna förväntas kunna öppna igen.